Crvenoj zvezdi, pripalo je treće mesto na prijateljskom turniru u Zadru, nakon pobede nad domaćom ekipom od 68:57. Tejić lakše povređen, Radonjić nezadovoljan, traži se eventualno pojačanje.

Foto: KK Crvena zvezda. Sva prava zadržana.
Foto: KK Crvena zvezda

Ekipa Dejana Radonjića, imala je ubedljivu prednost protiv Zadra, tokom najvećeg dela utakmice. Ipak, pad u igri tokom treće četvrtine, mogao je da dovede do potpune izmene u rezultatu. Crveno-beli su tada postigli samo dva koša, dok je Zadar ušao u sjajnu seriju, od čak 12-0.
S druge strane, snažnija odbrana i angažovanije tranzicione reakcije u finalnoj deonici, dovele su do rutinske završnice meča za goste.

Bez obzira na ovaj rezultat, svi su složni u konstatacijama da je ovakva forma daleko od željene i da je neophodno još napornog rada za uigravanje ekipe. Trener ekipe sa Malog Kalemegdana, daleko je od zadovoljnog.
Tome doprinosi i činjenica da je mladi Marko Tejić lakše povređen, ali da će zbog stanja skočnog zgloba morati da miruje oko mesec dana. Samim tim, propustiće i početak sezone, koja startuje drugog oktobra.

Zvezdinom centru Maiku Cirbesu, će biti potrebno još vremena za potpuni oporavak od povrede koju je zaradio na minulom Eurobasketu, te ekipa neće započeti novu takmičarsku sezonu u punom sastavu.

Više je nego očigledna potreba podmlađenog tima Zvezde, za igračem koji bi bio u stanju da razigra ekipu i obezbedi lake poene, posebno sa linije visokog posta. Ipak, vremena je malo, a delova koji se nisu sasvim uklopili u slagalicu, mnogo.
Optimizam ili pesimizam, će konačno moći da se opravda u prvoj takmičarskoj utakmici, koja nas čeka u petak. Protivnik je najmlađa ekipa u ABA Ligi, uvek motivisani Mega Leks.