Znatno podmlađen sastav KK Partizan, pretrpeo je još jedan poraz u pripremnom periodu. Crno-beli su izgubili od francuskog Šolea, rezultatom 90-68. Nedostatak iskustva, bio je jedan od presudnih faktora za ekipu koja je u proteklih mesec dana pretrpela brojne promene.

Trener Partizana Petar Božić, nije uspeo da u potpunosti odgovori na reakcije znatno iskusnijeg rivala. Želja za pobedom je ponovo bila neosporna. Sve drugo, ostalo je pod znakom pitanja.
Mladi igrači crno-belih su se pre poluvremena približili na -3, ali tada su domaćini ušli u nezaustavljivu seriju, koja je dostizala i do 33 poena razlike.

Božić je ovaj set pripremnih utakmica u inostranstvu iskoristio za ispitivanje trenutnih opcija. Igrački i strateški, mesta za napredak je mnogo, a mlada ekipa nesumnjivo poseduje talenat. Ipak, primetan je nedostatak stabilnih igrača, sa dužim “stažom” na parketu, koji bi saigračima obezbedili neophodno samopouzdanje. Stoga postoje i nagoveštaji dolaska stranih pojačanja, koja bi umnogome olakšala posao novom strategu.

U međuvremenu, Partizan se priprema za početak ABA Lige, u kojoj ih čeka gostovanje ekipi Metalca.