Posle više odličnih partija, kako u Evroligi, tako i u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda Telekom se vratila na stare staze gubitka dobijenog. Naime, ekipa Dejana Radonjića ispustila je pobedu nad Darušafakom, rezultatom 69:66 u korist domaćina iz Istanbula. 

vladimir-stimac-crvena-zvezda-telekom-belgrade-eb15.jpg
Photo: Euroleague

Red Star proceeds to beat itself, by unnecessary errors in the final quarter, leaving Darussafaka with their first win in the Top 16 phase of 69:66, in a match with a fairly low point count. 


U meču sa neobično niskim brojem poena, Zvezda je imala šanse da se krupnim koracima uputi ka Top 8 fazi Evrolige. Darušafaka je do večeras imala skor od 0:5, a prvi evroligaški skalp u Top 16 fazi, bio je upravo crveno-beli.

Neizvestan tok utakmice, ostavljao je više nego dovoljno prostora Beograđanima da se iz Turske vrate kao pobednici. Ipak, stara boljka u vidu fluktuacija u igri, ponovo je savladala crveno-bele. Kraj treće i početak četvrte četvrtine, označili su znatno bolji ritam u igri Zvezde, ali se Darušafaka iznova vraćala u meč.

Poslednja tri minuta, odlučila su pobednika. Popustila je odbrana gostiju, a Cirbes je promašio oba slobodna bacanja. Novonastali rezultat od 66:66, podrazumevao je da pobeda može da prevagne u oba smera.

Jedna pogođena trojka Darušafake i čak dve promašene za crveno-bele u poslednjem minutu (Jović i Lazić), bile su dovoljne za pobedu domaće ekipe. Vreme je isteklo, tokom poslednjeg napada Crvene zvezde.

Najkorisniji igrač Darušafake, bio je Semih Erden sa 14 ubačenih poena, 6 skokova i indeksom od 19, dok je na strani Zvezde, za najviše poena zaslužan Terens Kinzi, ukupno 16, uz dva skoka i indeks od 12. Treba istaći i Vladimira Štimca kao drugog “dvocifrenog” igrača večeras, sa 11 poena, 6 skokova i indeksom 13.

Veliki pokazatelj iskorišćenih šansi je i broj slobodnih bacanja na večerašnjem susretu. Darušafaka je ostvarila čak 20 od dosuđena 32, dok je Zvezda imala učinak 9 od 13.

Ostaje da se vidi dalja evroligaška strategija Dejana Radonjića, koja ipak mora biti bolja od one viđene večeras.