Crvena zvezda Telekom, savladala je Panatinaikos, rezultatom 74:63, pred preko 10 hiljada gledalaca. Ekipa Dejana Radonjića uprkos svim očekivanjima napušta Grčku, trijumfalno. 

A triumphant stay for the Serbs. Crvena zvezda beats PAO by 74:63, for a very important advantage in all aspects. The players of coach Dejan Radonjić have finally managed not to let victories slip through their fingers, as shows the last quarter of the match.

Poveli su crveno-beli, ali onda su se susreli sa starim iskušenjem, ispuštanjem prednosti. Da do poznatog scenarija ponovo ne bi došlo, postarali su se Maik Cirbes, Kvinsi Miler, te Vladimir Štimac.

Stabilna odbrana uz šutersko buđenje, obezbedili su crveno-belima važnu pobedu u Evroligi. Još važnija je i činjenica da se nije podleglo malopre pomenutom mentalitetu, već da se u završnicu meča ušlo stabilno i energično.

Najkorisniji u redovima gostiju, bili su Stefan Jović sa 9 poena, 8 skokova i indeksom od 15 i  Maik Cirbes, sa 12 poena, 4 skoka i indeksom od 11.

Na strani Zelenih, predvođenih selektorom Srbije Sašom Đorđevićem, istakli su se Miroslav Raduljica (indeks 16) i Džejms Gist (indeks 14).