Po svim očekivanjima, Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu. Nakon Francuza, pali su i Slovaci, rezultatom 10:5. U Areni ispunjenoj gotovo do poslednjeg mesta, Delfini su preskočili  i ovu stepenicu. 

IMG_9926.JPG
Foto: J.L.

Serbia is moving into the quarterfinals of the European Water polo Championship, after beating Slovakia by 10:5 in the crowded Arena. 

Srb vs Svk.jpg
Foto: J.L.

Nakon nešto napetije prve četvrtine, Delfini su se rezultatski odvojili od protivnika, a prednost je samo uvećavana golovima Milana Aleksića, Miloša Ćuka i Andrije Prlainovića, uz odlične odbrane Gojka Pjetlovića koji je u bazen uskočio u drugom poluvremenu.

Igrači Dejana Savića otišli su korak dalje, ka krajnjem cilju. U međuvremenu, treba “potopiti” i narednog rivala, pobednika u meču između Rusije i Nemačke, koji je na programu sutra.

Srb 3
Foto: J.L.

S obzirom na to da Delfini večeras nisu igrali u poslednjem terminu (20:15), treba napomenuti i da je meč između Hrvatske i Holandije završen ubedljivom pobedom Hrvata, rezultatom 16:9.

HRVATI.JPG
Foto: J.L.

Ekipa koja je večeras igrala u belim kapicama, je u vidnom porastu forme, u poređenju sa ubedljivim porazom od Srbije, na samom početku Šampionata.