Dugo iščekivani prvenstveni Večiti derbi u okviru 24. kola Superlige, ispresecan prekidima i pirotehnikom, završen je bez golova.

162. večiti derbi derbi
Foto: Srđan Stevanović/Getty

Srdačno su se pozdravili Dejan Stanković i Savo Milošević, održavajući kontinuitet prijateljskog ponašanja pred Derbi koji je više nego dobrodošlo osveženje u sveopštoj ratnoj atmosferi.

Ubrzo je usledio povratak u realnost. Početak prvog poluvremena otvorila je tuča između zaraćenih frakcija na južnoj tribini, nakon koje se fokus premestio na teren. Međutim, na stadionu ,,Rajko Mitić” gledala se igra daleko od svakog spektakla.

Zvezda Zvezdine strane Derbija Ričmond Boaći doživeo je povredu u 34. minutu, te nije bio u mogućnosti da nastavi meč.

Pogled na nadasve zamoran fudbal, prekidan je intervalima pirotehnike koji predstavljaju najatraktivniji element večerašnjeg susreta. Čak i da se magla od dima i baklji nije razišla, ljubitelji Večitih na stadionu ne bi primetili razliku.

Nade u zanimljivije akcije tokom drugog poluvremena, ubrzo su raspršene, a započelo je odbrojavanje do kraja susreta i novo paljenje stolica na Jugu.

Tokom same završnice, ređale su se neiskorišćene šanse za crveno-bele, a poslednja u nizu bila je lopta Mirka Ivanića plasirana u levi spoljni deo mreže.

Sedam minuta nadoknade, određenih usled čestih prekida i jedne pirotehničke pauze, označili su nastavak meča i olakšanje u momentu kada je glavni arbitar Lazar Lukić svirao kraj.

Podela bodova ispostavila se kao najpravednije rešenje, dok navijačima koji se po kiši vraćaju kući preostaje da se dobrom fudbalu nadaju uz ,,El klasiko” koji startuje od 21 sat.