Evropske lige se odlažu na neodređeno usled povećanog broja obolelih od korona virusa na Starom kontinentu. Superliga se nastavlja regularno.

maska korona
Foto: istockimages

Italija je večeras drastično reagovala, te je umesto igranja pred praznim tribinama, Serija A otkazana do daljnjeg, usled velikog broja zaraženih na Apeninskom poluostrvu. Štaviše, neće se održavati nikakve sportske manifestacije.

,,Sve će proći dobro, ostanite kod kuće”

Francuska Liga 1 će se do 15. aprila nastaviti bez publike, a očekuje se odigravanje španskog Kupa između Sosijedada i Atletiko Madrida bez navijača.

Osim toga, klupski fudbal u Slovačkoj će biti suspendovan na najmanje dve nedelje. U Nemačkoj se Ministarstvo zdravlja zalaže za otkazivanje svih mečeva čija se posećenost predviđa većom od hiljadu gledalaca, dok se engleska Premijer lige trenutno nastavlja u neizmenjenom formatu.

U Bugarskoj je obustavljena prodaja karata za meč plej-ofa Lige Nacija protiv selekcije Mađarske.

Na ovaj način se nastavlja tendencija otkazivanja, odlaganja ili potpunog premeštanja sportskih manifestacija na drugu destinaciju, započeta prethodne nedelje u Evroligi.

Kada je reč o Ligi šampiona, postoji inicijativa igranja nove runde bez publike, kako bi se što manji broj pojedinaca izlagao riziku od zaraze.

Za sada se čelnici Fudbalskog saveza Srbije nisu oglasili povodom potencijalne pauze u Superligi i nižim rangovima domaćih fudbalskih takmičenja.

Comments are closed.