Fudbal je stao u čitavom svetu, a jedna fudbalerka želi da vreme prinudne pauze iskoristi pomažući, kroz svoja medicinska znanja. 

Ana Romero Moreno
Foto: Ana Romero Moreno, privatna arhiva

Ana Romero Moreno je igračica španskog Betisa i specijalista interne medicine koja je javno ponudila pomoć u borbi protiv Korona virusa.  Španskom Ministarstvu zdravlja se obratila putem Tvitera:

Spremna sam za sve što je potrebno; gde god je potrebno. Sigurna sam da postoje mnogi drugi koji su, poput mene, spremni da pomognu, kako bude rasla potreba za brojem medicinskih radnika” -izjavila je hrabra napadačica.

Iako je veći života posvetila fudbalu, Ana, u fudbalskim krugovima poznata pod nadimkom Vili, nije odustala od medicine, svoje druge ljubavi kojoj planira da se posveti po završetku sportske karijere

U međuvremenu se osvrnula na sve neophodne mere zaštite od Korona virusa i pozvala svoje sugrađane da ostanu kod kuće tokom trajanja epidemije.

Anina inicijativa je dočekana sa oduševljenjem na društvenim mrežama, a s obzirom na rast slučajeva COVID-19 u Španiji, sasvim je moguće da tokom narednog perioda ova nasmejana fudbalerka dres zameni belim mantilom.