Korona virus zaustavlja sportski mikrokosmos i kod nas. Lige se odlažu na najmanje mesec dana, radi bezbednosti svih učesnika, a fudbal je poslednji zaista aktivni sport u Srbiji.

fudbal korona
Ilustracija: Mohamad Naser

Po ugledu na neke od ,,Liga petice”, naši fudbaleri će nastavak Superlige i Prve lige Srbije provesti pred praznim tribinama. Reprezentativni fudbal je pod znakom pitanja.

Usled globalne pandemije Korona virusa, u Srbiji se neće gledati: odbojka, rukomet i vaterpolo u mlađim kategorijama, dok se seniorska vaterpolo reprezentacija trenutno nalazi na pripremama u Grčkoj.

Regionalna ABA liga od juče prati korak NBA i Evrolige (do 11. aprila), te se košarka na ovim prostorima neće gledati ni igrati u narednom periodu.

Trenutno nema reči o otkazivanju Superlige, poput poteza na koji su se konačno odlučili tvrdoglavi čelnici Premijer lige, a domaći fudbalski stručnjaci uveravaju navijače da je sadašnja reakcija FSS za dobrobit svih.

Posebne direktive za medije

Novinarima koji će biti prisutni na stadionima širom zemlje, Zajednica superligaša izdala je posebna uputstva:

-Nema intervjua u miks zonama.

-Na kraju meča neće biti održana konferencija za medije.

-Akreditacioni fotografi ne mogu biti postavljeni oko terena, ali mora im biti dodeljen poseban prostor na press tribini i/ili na bilo kojoj drugoj tribini od strane domaćeg kluba.

-Pravo na intervju sa po jednim igračem svake ekipe i trenerima ima samo TV ‘Arena sport’ i oni moraju biti odganizovani pod posebnim uslovima u smislu da igrači i treneri koriste posebne mikrofone koje je prethodno potrebno dezinfikovati i obezbediti dovoljnu udaljenost novinara od igrača i trenera prilikom intervjua.

-Nisu dozvoljeni intervjui po dolasku igrača na stadion.

Na ovaj način, Srbija postaje jedna od retkih evropskih zemalja u kojoj se fudbal nastavlja. Pitanje je samo dokle.