,,Krenemo na stadion kupimo semenke, popili smo piva jedno 4-5 limenke…” početak je srpskog fudbalskog hita za godinu koja je na izmaku.  Posvećen je najnižem fudbalskom rangu u Srbiji, gde je pobeda bitnija od para, velikih sponzora nema, a klub se teško ,,skrpi” za jednu garnituru dresova iste boje. Ukratko: Beton liga.

Beton liga tribina
Izvor: Youtube

Prizori gradova koji potpuno ,,stanu” na dan Derbija ili evropskih utakmica Večitih dovoljno svedoče o značaju fudbala u našem mentalitetu.

Međutim, da fudbal postoji van Beograda; daleko od Zvezde, Partizana i kakve-takve Superlige ponovo pokazuje ovaj spot. Snimljen letos, postavljen u septembru, dostigao je skoro 900.000 pregleda i ogroman broj pozitivnih komentara.

Za one koji su pesmu već čuli, podsećanje. Za ostale, možda otkrovenje. 🙂

Fudbal koji se igra iz ljubavi jer basnoslovne zarade nema. Fudbal bez video tehnologije, na utakmicama gde će sudija zaista moći da čuje svaku vašu zamerku. Fudbal gde je od ključnog značaja Treće poluvreme.

Odani su mu oni koji su uz njega odrasli, stasali i ostarili. Zato su tribine, kakve god bile, ispunjene navijačima svih uzrasta. Retko će se naći onaj ko ne poznaje čitavu ekipu, od centarfora do ekonoma.

Partizan i Zvezda će prezimiti u Evropi, ali je šira slika srpskog fudbala znatno živopisnija. Nema ni prenosa ni mušeme, ali garantujem da vas neće ostaviti ravnodušnim.