Nebo se nije otvorilo. Bajern je rutinski savladao Zvezdu na Alijanc areni sa 3:0 u prvom meču grupne faze Lige šampiona.

Marin Bajern Zvezda
Foto: Srđan Stevanović, Getty Images

Igrači Vladana Milojevića su se održavali na površini tokom prvih pola sata, a nakon prvog pogotka za Bajern, Komana u 33. minutu igre, prednost nije rasla.

Zvezda koja je najveći deo susreta provela u odbrani, nije bila u stanju da u samoj završnici sačuva gol pod napadima ekipe Nika Kovača.

Uprkos pravovremenim intervencijama Milana Borjana, zadnja linija crveno-belih je u potpunosti pala tokom poslednjih deset minuta, kada su i primljena dva uzastopna pogotka.

Tokom susreta u Minhenu koji je glasno ispratilo oko 6000 srpskih navijača, Bajern je suvereno gospodario terenom sa 72% poseda lopte i 11 šuteva u okvir gola. Zvezda, za razliku od Bavaraca, nije imala nijedan.

Statistički podatak koji bi na domaćem terenu crveno-beli morali da poprave, ukoliko imaju pretenzija ka konkurentnim rezultatima u Ligi šampiona.

Naredni evropski meč šampiona Srbije čeka u utorak kada će na stadionu ,,Rajko Mitić” dočekati Olimpijakos, dok je revanš protiv Bajerna 26. novembra.