Voždovac i Čukarički su podelili bodove (2:2) u malom gradskom derbiju osmog kola Superlige Srbije. Gosti ispustili dva gola prednosti.

Voždovac Čukarički osmo kolo superlige
Nije slikano krompirom, kao da jeste. Foto: J.L.

Standardno pozitivna atmosfera na stadionu Voždovca i dobar superligaški fudbal, viđeni su i u 8. kolu Linglong superlige.

Čukarički je otvorio meč sa znatno više inicijative i tokom prvih dvadeset minuta napadao na gol Marka Ilića. Istakli su se Kajević i Stojanović, koji je već u 10. minutu igre imao prvu konkretnu šansu za gol Čuke.

Iako se odbrana Voždovca po desnoj strani poboljšala, a zadnja linija više nije usporeno kaskala za ostatkom ekipe, Čukarički je nastavio sa šutevima ka golu, koji je do kraja poluvremena bilo šest.

Luka Stojanović je odsečno iskoristio svoju priliku i doneo prednost gostima u 32. minutu.

Šest minuta kasnije, viđene su dve uzastopne kontre. Prvo Čukaričkog, pa Voždovca, koju je poveo Mašović. Tempo je zatim opadao, a ekipa Aleksandra Veselinovića je polako koristila svojih 63% poseda lopte u iščekivanju isteka prvog dela utakmice.

U nastavku je Voždovac pokazao znatno veću inicijativu. Igrači Radomira Kokovića su se bolje grupisali, što se prvo osetilo u veznom redu, dok je posed lopte bio izjednačeniji 45% u odnosu na 55% gostiju.

Veljko Birmančević je na terenu zamenio Asmira Kajevića u 59. minutu, a samo tridesetak sekundi kasnije, postigao je novi gol za Čuku.

Zaostatak je smanjio Stojčev, minut kasnije.

Voždovac Čukarički osmo kolo Superlige
Foto: J.L.

Uprkos primljenom golu, igrači gostujuće ekipe su nastavili sa napadima na protivničku stranu. Međutim, Nemanja Nikolić je nadigrao odbranu gradskog rivala i silovito plasirao loptu u mrežu Nemanje Belića.

Čukarički je zvanično od gotovog napravio veresiju, iako su u nastavku nekoliko minuta proveli na polovini Voždovca, u novoj inicijativi za vođstvo.

Deset minuta pre kraja, beogradski Zmajevi su počeli da troše vreme, a Kosta Aleksić i Miloš Ostojić su poslednji put na meču pokušali da promene rezultat, u korist Čuke.

Nakon četiri minuta sudijske nadoknade, gosti su teren su napustili vidno razočarani, što je potvrđeno i na konferenciji za medije.

Novinarima se prvo obratio Aleksandar Veselinović, šef struke Čukaričkog:

,,Nisam zadovoljan. Tražimo greške i probleme u sebi. Nismo ispunili neke zadatke i primili smo dva gola. Moramo da se okrenemo i da idemo dalje. Ostaje žal i nezadovoljstvo, ali to govori dovoljno o nivou koji je Čukarički postigao; da smo nezadovoljni posle 2:2.”

Zatim je o utakmici govorio Radomir Koković, trener Voždovca, koji se prvo osvrnuo na epizodu Čukaričkog u Evrokvalifikacijama:

,,Čestitam Čukaričkom na tome što su nas izvanredno reprezentovali u Evropi. Tim koji zna šta radi i igra sa ogromnim samopouzdanjem koje je rezultat njihovih serija dobrih igara.”

Izdanjem svoje ekipe je, kako kaže: ,,Delimično zadovoljan.”

,,Nismo menjali stil igre. Insistirali smo na igri iz zadnje linije i taj rizik se isplatio. Nisam zadovoljan bodom kod kuće. Mislim da je ovaj rezultat najpravedniji. Ljudi koji su došli na stadion su imali šta da vide”, zaključio je Koković.

Obojica trenera su ponovo čestitala jedan drugom u maniru fer-pleja i apsolutnog kontrasta u odnosu na druge superligaške epizode koje smo imali prilike da pratimo ovog vikenda.