Odbojkašice Srbije osvojile su bronzu u Tokiju nakon ubedljive pobede nad Južnom Korejom rezultatom 3:0 (25:18, 25:15, 25:15 ).

Odbojkašice Tokio
Bronzane! Foto: Olympics

Ženski sport dominira! Nakon srebra iz Rija, novi olimpijski podijum za naše odbojkašice! Oporavile su se od poraza u polufinalu i okrenule novi list uoči poslednjeg meča na ovim Igrama.

Neizvesnosti je postojala samo u prvom delu prvog seta koji su reprezentativke Srbije preokrenule u svoju korist i nastavile jak tempo u nastavku. Drugi set su pored rezultatske prednosti iskoristile za sticanje preimućstva na psihološkom planu.

Protivnicama je počelo da se potkrada previše grešaka. Nisu uspele ni da priđu Srbiji koja se udaljila na +8, dovoljno da im ugasi nadu u preokret. Srbija je pobeđivala na oba fronta i kako je vreme odmicalo, reprezentativke Južne Koreje su delovale bezidejno.

Tokom trećeg seta se videlo samopouzdanje na licima naših odbojkašica. Nisu se opustile, ali su bile svesne ishoda. S druge strane mreže, videli smo poslednje trzaje večerašnjih rivalki, pre nego što su se prepustile neizbežnom.

Tijana Bošković je noćas stizala sve i upisala 33 poena. Zajedno sa Majom Ognjenović vodila je Srbiju do novog postolja. Do uspešnog završetka i ovog olimpijskog ciklusa. Generacija koja je vezala dve rekordne, uzastopne evropske titule, između kojih je prvi put dosegla svetski tron, vraća se u Beograd sa olimpijskom medaljom oko vrata. Osmom za našu zemlju.

Povrede i promene u ekipi su nadoknadile ogromna posvećenost, rad i ljubav ovih devojaka prema odbojci, kao i poštovanje prema nacionalnom grbu i odgovornosti koju donosi plavi dres. Ovo takmičenje će možda biti i poslednje za neke od naših šampionki, ukoliko se ne desi ono što svi priželjkujemo – odlaganje penzije do daljnjeg.

Večeras slavimo uz trubače, a ujutru sve oči su uprte na vaterpolo.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.