Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Sjedinjenih Država na startu Svetskog prvenstva za mlade u Beogradu (17:9).

Mladi Delfini EP
Foto: J.L.

Team Serbia beats Team USA (17:9) in their opening day match of the Youth World Championship in Belgrade.

Poslednja utakmica večeri odigrana je nakon svečane ceremonije otvaranja Svetskog šampionata za mlade u prisustvu svih reprezentacija i glasnu podršku publike na bazenu ,,Milan Gale Mušaktirović”.

Reprezentativci Uroša Stevanovića bili su ubedljivi tokom čitave beogradske premijere. Poveli su 4-1, dok su se protivnici približili putem igrača više i peterca. Selekcija SAD je uspela da smanji prednost samo u drugoj deonici, ali nije uspela da dalje iskoristi mali pad koncentracije naših Delfina.

Petar Stanić je duplirao prednost Srbije tokom poslednjih 30 sekundi druge deonice, dok su gosti u nastavku pokušali da se napadački nametnu. Međutim, Delfini su se u potpunosti oslobodili i krenuli sa rešetanjem protivničkog gola. Pitanje probednika rešeno je u narednih 5 minuta.

Aleksandar Kovačević je proglašen za najefikasnijeg igrača utakmice.

Delfini ističu da trema od domaćeg terena ne postoji: ,,Uvek je dobro biti kod kuće”, zaključak je našeg tabora uz najavu ozbiljne pripreme za narednog protivnika. Očekuje se da pitanje uigranosti, karakteristično za otvaranje takmičenja, bude rešeno već ove nedelje.

Srbija se nalazi u grupi C uz Italiju, SAD i Novi Zeland, a svoj takmičarski put nastavlja protiv selekcije Novog Zelanda 13. avgusta od *20:30.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.