Fenerbahçe leads Red Star to the TOP 8

Uprkos iznenađujućem porazu od Darušafake, Crvena zvezda Telekom plasirala se u Top 8 fazu Evrolige. Naime, zahvaljujući prethodnim rezultatima iz grupe, ishod meča Fenerbahče – Efes, odlučivao je o daljoj sudbini crveno-belih. Pobeda Fenerbahčea od 90:86, omogućila je Beograđanima put u narednu fazu takmičenja.

After a shocking defeat against Darussafaka, Red Star was left waiting for their faith to be decided in the match between Fenerbahce and Efes. Due to the prior scores of the group, Fener winning meant that the Red and Whites would get their Top 8 ticket. Which is exactly what happened. Fenerbahce has won by 90:86. 

Odličan meč, odigran je večeras u Turskoj. Uprkos neizvesnosti u prvom poluvremenu, ishod meča je na kraju bio pozitivan za ekipu Dejana Radonjića.

Iako je Fener ispustio veliko vođstvo u četvrtoj četvrtini, to nije bilo dovoljno za pobedu Efesa. Najistaknutiji igrač u redovima domaćina, bio je Datome sa 24 poena i 7 skokova.

Na samom kraju, sve se završilo odlično za Zvezdu koja se našla u završnici prestižnog takmičenja. Ovo je ujedno i najveći dosadašnji uspeh crveno-belih u Evroligi, kojima predstoji susret sa Cedevitom bez ikakvog takmičarskog značaja.