Omiljeni kumovi srpskog vaterpola Živko Gocić i Slobodan Nikić, oprostili su se večeras od reprezentativnog sporta. Srpski kapiten i najtrofejniji vaterpolista u istoriji, na Tašmajdanu odigrali su poslednju utakmicu pod zastavom Srbije. Prijateljski meč između naše selekcije i Tima sveta, pratilo je puno plivalište.

Utakmica je prošla uz puno smeha, egzibicionih poteza i emotivnih momenata, kako za novopečene ,,penzionere”, tako i za njihove saigrače i stručni štab.

Nikić i Gocić su u svojim reprezentativnim karijerama odigrali preko 350 mečeva i osvojili takmičenja poput Svetskog i Evropskog prvenstva, te Olimpijskih igara u Riju.

Slobodan Nikić, najtrofejniji je sportista u ekipnim sportovima sa čak 29 odličja. Poznavajući srpsku vaterpolo tradiciju, dominiraju zlatne medalje. Boba je za reprezentaciju od 2003. godine odigrao 354 utakmice. Kum Žile, odigrao je u nacionalnoj kapici čak 363 meča, a kapitensku traku je danas predao Filipu Filipoviću.

Legende srpskog vaterpola, nastaviće klupske karijere, dok su nakon ,,prelaženja igrice”, odlučili da svoja mesta u Reprezentaciji ustupe mlađima.

Njima, kao i ostalim jubilarcima po broju nastupa za Nacionalnu selekciju (100, 200 i 300 nastupa), uručene su prigodne nagrade.

Momci, hvala na svemu!