Reprezentacija Srbije do 20 godina osvojila je svetsku titulu pobedom nad Italijom (10:8) i ponovo potvrdila blistavu budućnost srpskog vaterpola.

Mesec dana nakon fenomenalnog uspeha srpskih seniora i potvrđene olimpijske titule, juniori su se danas okitili zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Pragu.

Nastup naših mladih reprezentativaca je od samog početka bio ubedljiv. U pohodu ka najsjajnijem odličju su padali veliki konkurenti: prvo Hrvatska, a zatim i Mađarska, dok je finale potvrdilo dominaciju Srbije u svim konkurencijama.

Osim ekipne titule za naše mlade Delfine, prve nakon šest godina, Srbija ima najboljeg igrača turnira – Mirka Radulovića, kao i najboljeg golmana – Vladimira Mišovića. Seniore itekako ima ko da nasledi.

Šampionat u češkoj prestonici pokazatelj je odličnog sistemskog rada kada je reč o selekciji igrača, izuzetnom entuzijazmu svih igrača i stručnog štaba, ali i činjenice da je vera u domaći vaterpolo potpuno opravdana.

Naša mlada reprezentacija se u Beograd vraća u ponedeljak u 14:15 kada se očekuje sletanje na aerodrom Nikola Tesla, a javnost je dobrodošla da dočeka šampione.