Lagani sparing za početak nove sezone Zvezde koja savladala Split (97:61) u prvom kolu ABA lige. Igrači Dejana Radonjića su rutinski održavali dvocifrenu prednost tokom čitavog susreta.

Zvezda - Split
Foto: J.L. SidelineSRB

Razlika koja je tokom prvog poluvremena varirala oko +25 je u nastavku meča dosegla maksimalnih +37.

U Pioniru nije bilo gužve, ali navijačka atmosfera bila apsolutno korektna. Čak se začuo i poneki aplauz kojim bi domaći pozdravili retke poene gostiju.

Jedini blagi pad u igri viđen je sredinom treće deonice, kada su igrači Splita upisali 12 poena. Nedovoljno da rezultatski urade išta ili na bilo koji način ugroze prednost Zvezde. Međutim, ubrzo su crveno-beli pod budnim okom Dejana Radonjića blokirali i takve inicijative.
Trener crveno-belih nije dozvolio da tempo u odbrani opadne, čime se stiče pozitivan uvid u sezonu pred nama.

Ekipa trenutno desetkovana povredama, pokazala je igru kojom rutinski može ne samo protiv mladih Splićana, već i protiv bilo kog drugog protivnika. 

Splitu je jedino preostalo da neznatno uveća broj poena kroz pogođena slobodna bacanja. U četvrtoj četvrtini bilo je vremena i za eksperimente, pa se Nikola Kalinić na kratko našao u ulozi plejmejkera, uz dovoljno vremena za razigravanje mladih pojačanja.  

Crveno-beli su u premijernom meču za ovu takmičarsku sezonu osim odličnih individualnih nastupa (Ivanović i Kalinić) pokazali izuzetno timsko zalaganje i koheziju u igri koja će se dodatno razvijati u predstojećem periodu. Nakon prve takmičarske smotre, razloga za optimizam navijača i stručnog štaba je mnogo.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.