Slektorka Srbije je analizirala fenomenalnu pobedu nad Švedskom i ulazak u polufinale EP gde naše košarkašice čeka aktuelni prvak Evrope, Španija. Ana Dabović i dalje neizvesna, čekaju se snimci.

košarkašice srbije slavlje
Foto: J.L.

,,Većinom sam zadovoljna. One su razumele da ne možemo igrati košarku 20 minuta i zagrevati se tokom same utakimice. To je napravilo ogromnu razliku.” -započela je selektorka Marina Maljković.

O stanju Ane Dabović će se detaljnije znati sutra, kada budu završena snimanja njene leve šake koja je bila bandažirna na licu mesta, a ostala pitanja su bila usmerena na partiju protiv Švedske i očekivanja u vezi sa Španijom.

Selektorka se osvrnula na negativne elemente u večerašnjoj igri: ,,Puno grešaka je bilo večeras. Trinaest izgubljenih lopti. Možemo da pojačamo broj osvojenih lopti.”

,,Generalno treba da zadržimo razmišljanje da se igra svih 40 minuta, jer protiv moćne Španije onda nemamo šta da tražimo.” -nastavila je Maljković.

,,Španija je jedina selekcija koju nikada nismo savladale i to će biti veoma teška i zahtevna utakmica. Nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti da to učinimo baš u Beogradu. O španskoj reprezentaciji i njihovim kvalitetima nema potrebe više išta pričati.” -zaključila je Maljković o narednom rivalu.

,,Odigrale smo hrabro svih 40 minuta. To je suština svega. To smo mi, naš tim, naša nacija. To je naš identitet. Bez toga, ništa. To je osnova bez kojeg ništa nema smisla.” – kazala je selektorka Srbije na konferenciji za medije.

Naše košarkašice će se u subotu uveče suočiti sa Španijom, u borbi za ulazak u finale i prvu pobedu nad selekcijom aktuelnog šampiona Evrope.