Naši Orlovi odnose pobedu sa stadiona LAFC nad selekcijom Sjedinjenih država, rezultatom 2:1. Podrška srpskih navijača i skladno uklopljen mladi prvi tim upotpunjuju pozitivan fudbalski utisak ovog januarskog jutra.

SAD - Srbija

Srpski fudbaleri uspešno su počeli 2023. godinu novim timom, sastavljenim od debitanata. Utisak je znatno pozitivniji od minulih rezultata u Kataru. Izdanje od koga se naša reprezentacija, naizgled u potpunosti oporavila.

Prvih petnaest minuta, predstavljalo je očekivano ispitivanje terena na obe strane. Međutim, prevagnulo je u korist SAD. Domaćini su poveli pogotkom Vaskeza (29′).

Sredina meča je pokazla najbolju razigranost Orlova i snažnu inicijativu ka golu. Mladi srpski tim odlikuje brzina i napadačka energija, koje smo se svakako uželeli. Istakla se dobra partija Luke Ilića, koji je iz slobodnjaka doveo do izjednačenja (43′), uz nekoliko prethodnih šansi. Primetili smo i Dejana Joveljića, koga je selektor Stojković nazvao: ,,budućnošću Galaksija i srpskog nacionalnog tima”.

Već u prva tri minuta drugog poluvremena, večerašnji kapiten Veljko Simić zatresao je protivničku mrežu.

Od sedamdesetog minuta pada tempo Srbije, a momci u tamno-plavom koriste svaku moguću priliku da loptu barem upute u okvir gola. Slede dve uzastopne šanse domaćina, koje brani Petrović. Jaka navala je lako mogla dovesti do izjednačenja. Međutim, naši momci su i sa klupe bodrili jedni druge do rutinske završnice, izuzetno važne za samopouzdanje igrača i stručnog štaba.

Osim dobre timske igre Srbije, treba istaći i formu ekipe SAD, koja potvrđuje popularizaciju muškog ,,sokera” i američki rad na ovom sportu u protekloj deceniji. Obe ekipe su gledaocima pružile partiju zbog koje zaista nije bilo teško ostati budan do šest ujutru s ove strane okeana.

Dobro jutro ili laku noć. 🙂

Pratite SidelineSRB na Instagramu.