Dugogodišnji trener KK Partizan i heroj velikog broja navijača, Duško Vujošević više neće boraviti na klupi crno-belih. Uspešni strateg, koji je sa klubom osvojio preko dvadeset titula, neće dobiti produženje ugovora. Naime, Vujoševiću je mandat istekao u avgustu ove godine, nakon čega je rad sa podmlađenom postavom nastavio na dobrovoljnoj osnovi.

          Upravni odbor KK Partizan NIS na prvom sastanku odlučio je da otvori novo poglavlje u istoriji kluba i ne produži saradnju sa Duškom Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru.

Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, postepenom povratku ka šampionskim visinama i kontinuitetu trofeja.

Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina.

Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom.”  –stoji u zvaničnom saopštenju.

Do ovakve odluke je došlo nakon prve sazvane sednice novog sastava Upravnog odbora kluba, uz želju da se podrška pruži novom treneru Petru Božoviću, čije će imenovanje biti ozvaničeno narednih dana. Podmlađivanje stručnog štaba će se nastaviti, sudeći po pisanju beogadskih medija. Naime, Božoviću bi trebalo da se priključi i legendarni Dušan Kecman, koji se od zasluženog odlaska u penziju bavi pripremama za početak trenerske karijere.

Potvrđena je i pozicija novog predsednika, Nikole Pekovića, te potpredsednika Miroslava Berića.

Vujošević se, putem agencije BETA izjasnio o potezu nove uprave:

“Meni je istekao ugovor i potpuno je legitimno pravo nove uprave da sagleda svoje interese, koji su složeni, i da se u skladu s time odredi. Kao što se odredila da se ne produžava ugovor sa mnom. Ja takvom odlukom nisam zadovoljan, jer smatram da ne postoji nijedan sportski motiv koji bi mogao da je prouzrokuje, već da su razlozi za njeno donošenje dublji i složeniji. (…) Takođe, kad pričamo o legitimnosti, legitimna obaveza, koja proističe iz prethodnih ugovora, jeste da se regulišu nemala dugovanja prema meni.” -istakao je bivši trener crno-belih.

Ovakvi potezi nove uprave nisu ostavili navijače ravnodušnim, posebno uzimajući u obzir veliko poštovanje koje navijači Partizana iskazuju prema, sada već bivšem, strategu.