The end for CSKA

U Kombank Areni, Zvezda je savladala moskovski CSKA sa 78:67! Trenutni šampion Evrolige, čitavu utakmicu je jurio minus protiv ekipe Dejana Radonjića. Prednost iz prve četvrtine, pokazala se nedostižnom i ključnom za večerašnji trijumf.

marko-simonovic-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
Foto: Euroleague

Zvezda has won their third consecutive match over Euroleague favorites. After Real and Maccabi, for the end of a fantastic series, the Red and Whites have beat CSKA with 78:67. The current champions have fallen in front of around 18.000 fans in the Belgrade Arena. 

https://www.instagram.com/p/BOnYkRVjEPk/?taken-by=stylish933

Crveno-beli su poveli protiv Aramejaca sa 9:0 na samom početku prve četvrtine, čime je označena prva serija Zvezde. Ekipa koja je iznedadila sve evroligaške favorite u ovom delu polusezone, sasvim je odbranom zatvorila Aramejce, čime je ostavljeno više nego dovoljno prostora za Čarlsa Dženkinsa, Ognjena Kuzmića i Marka Gudurića.

Screen Shot 2016-12-29 at 11.56.32 PM.png
Foto: Starsport

Na poluvreme se otišlo sa komotnih 48:34 u korist Zvezde. U trećoj četvrtini, aktivirao se Voroncevič, uz odlične asistencije srpskog kapitena Miloša Teodosića, koji je večeras bio jedan od malobrojnih funkcionalnih elemenata Aramejaca.

Pred oko 18 hiljada navijača, crveno-beli su elminisali bilo kakvu opciju poraza u Beogradu, završavajući tako niz od tri pobede nad evropskim favoritima, pored Reala i Makabija. Energična igra i znatno više šuterske hrabrosti, doprineli su večerašnjem rezultatu.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Ognjen Kuzmić sa 16 poena i indeksom od čak 31.

CSKA 78 67.jpg
Foto: J.L.

Za CSKA se odlično pokazao Andrej Voroncevič sa 21 poenom i indeksom od 19. Miloš Teodosić je upisao nekarakteristično nizak broj poena, 6 sa indeksom od 2, dok je De Kolo bio u potpunosti blokiran.

Među navijačima, u Areni se nalazio i nekadašnji igrač Zvezde Demarkus Nelson, koji je bodrio crveno-bele u prvoj pobedi nad CSKA. Pre početka susreta, odata je počast tragično preminulim članovima ruskog hora Aleksandrov.

Nakon izuzetnog kraja polusezone, sledi kratka novogodišnja pauza i osmo mesto na tabeli. U novoj godini, uslediće meč sa Žalgirisom već 6. januara.

6 Comments

  1. Bravo!!!

Comments are closed.