Srbija se plasirala u finale Svetskog prvenstva za juniore u Beogradu nakon pobede (11-7) nad iznenađenjem turnira – Holandijom. Boriće se za zlato protiv Mađarske.

Team Serbia beat the Netherlands after a 0-3 series by the guests. The Dolphins managed to avoid shock and impose their game starting the 2Q, pulling up their defense. Serbia will be meeting Hungary in fight for the World Youth gold.

Holanđanii ko su upisali prvi gol i poveli 1-0 nakon odigranog prvog minuta igre. Glasna podrška navijača u narandžastom bila je dovoljna za još dva brza gola. Sa nepuna četiri odigrana minuta Srbija je gubila 0-3.

Na ličnu grešku Bogdana Gavrilovića dosuđen je peterac za Holandiju koji koriste gosti za vođstvo od 4-0. 

Nikola Kojić konačno razbija nulu Srbije na 1:20 do krana prve četvrtine. Mladi Delfini se zatim dobro brane, a u narednoj kontri mrežu trese Kovačević. Rezultat je 2-4. 

Poslednji napad za Srbiju u prvoj deonici iskoristio je Nikola Kojić za smanjenje stresa i pritiska na bazenu „25. maj”.

Naredna tri minuta protekla su bez golova, a srpska odbrana je zaustavila inicijative protivnika koji nije imao šta da izgubi.

U nastavku se naša reprezentacija odvojila na 6-4, pa je moglo znatno lakše da se diše. Međutim, mir nije potrajao dugo. Gosti su se vratili u egal do 6-6.

Prednost Srbiji vraća Petar Stanić, a zatim vodi svoju ekipu do 8-6 nakon nekoliko napada bez golova  Tri minuta od početka poslednje deonice Kojić podiže na 9-6.

Kovačević u narednom napadu zaokružuje rezultat na 10-6. Srbija je večeras ispustila i jedan peterac, što nije uticalo na krajnji ishod večerašnjeg susreta.

Video: J.L.


Plasman u finale potvrdio Dimitrijević u poslednjim polufinalnim sekundama, dok su Delfini u borbu za zlato ispraćeni glasnim aplauzom.

MVP Nikola Kojić govorio je o očekivanjima za finale:

Finalni rival na ovom Svetskom šampionatu je Mađarska koja je u prvom polufinalu savladala Španiju nakon neizvesnog prvog poluvremena

Finale se igra u petak sa početkom od 20.30.

Pratite SidelineSRB na Instagramu