Nakon kratkog početnog kolebanja, reprezentacija Srbije upisala je još jednu rutinsku pobedu u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kazanju.

U drugom kolu takmičenja, igrači Dejana Savića pokazali su se apsolutno dominantnim u svim aspektima igre. Samim tim, lako su neutralisali svoje minimalne greške u odbrani, u samoj završnici utakmice protiv Japana.

Jedini igrač japanske reprezentacije koji se istakao u svom nastupu protiv Srbije, bio je izuzetni Kođi Takei.

Na srpskoj strani, ubedljivi su bili skoro svi reprezentativci. Počevši od Slobodana Nikića, Duška Pijetlovića, Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića… Koji su iskazali svoje individualne kvalitete, u sklopu karakteristične timske igre. Napad je funkcionisao gotovo savršeno, a ponovo se dobro koristila situacija sa igračem više.

Naredni, i bez sumnje znatno teži protivnik reprezentacije Srbije, biće Australija u meču koji će se igrati u petak u podne.

Pobednik grupe B, plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će se drugo i trećeplasirana ekipa boriti za prolazak dalje u okviru osmine finala. Ukupno 16 ekipa se bori za titulu svetskog prvaka, a srpski Delfini su bez sumnje među favoritima.

5 Comments


Comments are closed.