Udaljeni od sportskih borilišta, klubovi nalaze kreativna rešenja za privlačenje pažnje navijača putem društvenih mreža. Denver je nedavno završio ,,Srpsku turneju” uz Nikolu Jokića.

Nikola Jokić Serbian Tour
Foto: Denver Nuggets

Zvezda franšize iz Kolorada, nalazi se glavnoj ulozi gotovo reklamne kampanje Srbije, koja za cilj ima upoznavanje navijača širom sveta sa lepotama naše zemlje.

Tokom prethodnih nedelja, pratioci Nagetsa na Fejsbuku su imali prilike da saznaju više o srpskoj kulturnoj baštini, prirodnim lepotama i tradiciji.

Jokićeva Turneja kroz Srbiju je prolazila kroz Beograd i Novi Sad, preko Uvca i Drine, uz šarolike prizore. Ubrzo se razvila teorija da se barem jedna osoba u Admin timu Nagetsa preziva na -ić.

  • Nikola Jokić Nuggets FB
  • Nikola Jokić Serbian Tour
  • Nikola Jokić Nuggets FB

Pored Kalemegdana, Skadarlije i Petrovaradina, navijači Nagetsa su iz dana u dan imali digitalni pogled na srpske manastire i spomenike kulture.

Naravno, Nagetsi nisu izostavili Nikolin rodni kraj, iz kojeg je počeo obilazak Srbije, dok je turneja kompletirana posetom manastiru Mileševi.

Čest gost Jokićevih avantura je bio saigrač u nacionalnom timu i univerzalni miljenik NBA fanova, Boban Marjanović koji se pojavio u Beogradu i Drvengradu. Osim popularnog Bobija, u objavama Nagetsa ste mogli da uočite Nemanju Bjelicu, za optimalni srpski košarkaški doživljaj.

Nikola Jokić
Foto: Denver Nuggets

Srpska turneja Nagetsa putem društvenih mreža, obradovala je naše građane u matici i dijaspori, budeći interesovanje u ljubiteljima svetske košarke. Usledili su komentari o tačnim lokacijama fotografija, te propratnim zanimljivostima i anegdotama, razmenjivani kroz vremenske zone i jezičke barijere.

Jednostavan dokaz da sport zaista jeste univerzalni jezik ljudskog društva, a uz malo Fotošopa, nebo je granica; čak i u pandemiji.