Danas su određene grupe u muškoj i ženskoj konkurenciji predstojećeg Evropskog prvenstva u vaterpolu, čiji će domaćin biti Beograd. Reprezentacija Srbije brani zlato, a čitava ekipa je zadovoljna rezultatima žreba. Čelnici LEN-a, složni u stavu da je Srbija najbolji izbor za organizatora turnira.

Foto: Getty Images.
Foto: Getty Images.

Na šampionatu koji će se održavati od 10. do 23 januara naredne godine, Delfini će igrati u grupi B, zajedno sa Hrvatskom, Maltom i Francuskom. Žrebanjem, održanim u Skupštini grada, uspostavljene su i ostale grupe:

A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka;

C: Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija;

D: Mađarska, Grčka, Rusija i Turska.

Srpsku reprezentaciju očekuje naporna takmičarska sezona, koja će kulminirati učešćem na Olimpijadi u Riju. Mnogo se očekuje od ovog šampionata, prave poslastica za sve ljubitelje sporta, ali i za naše vaterpoliste koji će imati poseban doživljaj pri igranju na domaćem terenu.

“Prvenstvo se igra u sred sezone, pa nema mnogo vremena za pripremu i uigravanje. Sigurno je da će uticati na mnoge selekcije i njihovu igru, a moguće je i našu. Zna se da Srbija uvek ide na visok plasman… Evropsko prvenstvo će da bude stepenik ka našem krajnjem cilju, ali s obzirom na to da igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom sa neke strane ćemo sami sebi da napravimo pritisak. “ -zaključio je selektor Dejan Savić.

U januaru se očekuje pad svih dosadašnjih rekorda u posećenosti vaterpolo utakmica. Preuređena Kombank Arena će raspolagati sa oko 15 hiljada mesta, koja će bez sumnje biti popunjena, posebno tokom mečeva Reprezentacije. 

Ženska selekcija će takođe biti u grupi B, uz Španiju, Italiju, Nemačku, Francusku i Hrvatsku.