Dva meča ABA lige u samo tri dana za Crvenu zvezdu. Ekipa Dejana Radonjića, predvođena najkorisnijim igračem utakmice Maikom Cirbesom, znatno uigranija. Konačan rezultat  derbija kola, protiv borbene Budućnosti, 83-62.

Foto: J.L.
Foto: J.L.

Crveno-beli su ponovo dobro započeli meč, zatim dozvolili pad u koncentraciji, koji su gosti iskoristili za smanjenje razlike. Na odmor se otišlo sa samo dva poena razlike u korist Zvezde, i to 39-37. Ovakav rezultat ostavljao je više nego dovoljno prostora za neizvesnost, koju su domaćini ubrzo eliminisali. Nakon nekoliko grešaka u trećoj četvrtini, igrači Dejana Radonjića, ušli su u svoj prepoznatljiv ritam.

Foto: J.L.
Foto: J.L.

Ostatak pretposlednje deonice, protekao je u njihovoj dominaciji, dok je četvrta četvrtina iskorišćena samo za uvećanje finalne razlike.
Utišali su se i najvatreniji navijači gostiju, koji su iako malobrojni, zdušno i glasno bodrili svoj tim od samog početka utakmice.

Na parket je večeras izašao i mladi Marko Gudurić, na zadovoljstvo oko 2,500 hiljade navijača. Njegov debi u seniorskom timu, na kojem je zabeležio svoj prvi skok i asistenciju. Strana pojačanja tima sa Malog Kalemegdana, delovala su znatno bolje, u odnosu na prethodnu partiju. Gal Mekel je bio zaslužan za 10, dok su Skorcanitis i Tompson doprineli pobedi sa po 7 poena.
Za razliku od meča protiv Mege, Branko Lazić je danas bio neznatan, sa samo 2 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

S druge strane, sveže oporavljeni Maik Cirbes ponovo je bio najuspešniji igrač utakmice, a sada je poneo i titulu igrača kola. Stameni nemački centar, imao je učinak od 19 poena, 6 skokova, uz indeks od 24. Za dva poena, stoprocentan (7/7). Više je nego očigledno, da Zvezda ostaje bezbedna sa njim u reketu.

Foto: MN Press.
Foto: MN Press.

Dejan Radonjić, znatno je zadovoljniji, uz dozu opreznosti:
“Budućnost je koristila naše greške, ali je u drugom bilo bolje. Pobeda je ostvarena sa parametrima za zadovoljstvo. (…) Uradili smo potrebno, to je dalo igračima samopouzdanja i to je donosilo prednost i mogućnost da igramo lepše nego preksinoć. Videćemo, videćemo…”

Naredna utakmica čeka crveno-bele već u utorak, kada će gostovati Zadru. Zgusnut raspored će nesumnjivo izvršiti pritisak za šamipone ABA lige, ali ostavlja prilike za dodatno uigravanje ekipe, koje može samo doprineti podizanju forme KK Crvena zvezda.

“Ritam je jako težak i nema vremena za osvrtanje. Već se okrećemo narednim obavezama i nema prostora za osvrtanje i opuštanje.” -konstatovao je Zvezdin mladi kapiten, Luka Mitrović