Reprezentacija Srbije očekivano je ušla u finale završnog turnira Svetske lige u vaterpolu, pobedom nad ekipom Australije od 16-11. Protiv Hrvatske za zlato.

Iz minuta u minut:

Prvi napad pripao je selekciji Australije. Filipovć prvi gol, a nadovezao se Dušan Mandić. Posle nekoliko pokušaja Australije, Srbija je iskoristila novu šansu za 3-0. Zatim je iz peterca u svom maniru poentirao Andrija Prlainović.

Prvi pogodak za Australiju postigao je Ričard Kembel, za rezultat od 4-1. Međutim Duško Pijetlović je prednost povećao na 5-1.

Naredni pogodak za Srbiju, upisao je Filip Filipović, svoj drugi na današnjem susretu. Prednost na 6-2 je smanjio Blejk Edvards.

U strelce se ponovo upisao Andrija Prlainović, na početku druge četvrtine, posle neuspešnog početnog napada Australije.

Prednost je smanjio Džozef Kejs, a nadovezao se Aron Janger za 7-4.

Polako se aktivirala i publika na Tašu, a Srbija je imala igrača više. Situacija koju u ovom momentu, kao ni u dosadašnjem toku turnira nisu najbolje koristili.

Međutim, u narednoj šansi, precizan je bio Filipović, a Srbija je u narednom napadu ponovo imala igrača više. Nemanja Vico je iskoristio šansu za gol za 9-4.

Prednost u trećoj četvrtini dostigla je 11-7. Australija se u završnici približila Srbiji, uz preciznost Ejdana Rouča iz peterca, ali akcije Pijetlovića i Filipovića nisu ostavile prostora gostima za veću inicijativu.

Pet minuta pre kraja, ekipa Australije je smanjila prednost na +3, što je donelo samopouzdanja igračima Elvisa Fatovića, koji su pružali mnogo snažniji otpor u odnosu na sam početak meča, da bi se prednost Srbije smanjila na samo +2, golom Kejsa.

Međutim, Filip Filipović je odlučno finiširao narednu akciju za 14-11, dok je Jakšić povisio na 15-11. Strahinja Rašović je u poslednjoj sekundi rezultat povisio na 16-11.

Bez dana odmora, naši vaterpolisti će u finalu odluke o plasmanu na Olimpijske igre u nedelju od 16:45 dočekati Hrvatsku koja je savladala selekciju Španije sa 10-8.