Delfini su ubedljivo savladali selekciju Kanade (5-20) i čekaju subotnji susret sa Australijom koji počinje od 15 sati.

https://www.instagram.com/p/By-51QOnTEn/

Srbija je brzinski povela golom Duška Pijetlovića, iskoristivši tako svoj prvi napad na meču četvrtfinala završnog turnira Svetske lige. Kanađani su u narednom napadu izjednačili, a odbrane su se zaoštrile.

Dok su komarci na Tašu saletali sve koji su zaboravili Autan, Dušan Mandić je skrivio penal, koji su materijalizovali Kanađani, pogotkom De Souze, a rezultat je bio 2-2.

Prednost za Srbiju je doneo Milan Aleksić, a stihijski napadi gostiju nisu u početku odgovarali našoj reprezentaciji, koja je večeras čuvala energiju za susret protiv Australije. Međutim, Nikola Jakšić je povećao vođstvo na 2-4, nešto više od minut i po pre kraja prve deonice.

Naredni gol za Srbiju i prvi na ovoj utakmici postigao je Filip Filipović, za znatno prijatniju rezultatsku prednost.

Drugu četvrtinu otvorio je novi gol Srbije, ovaj put u izvedbi Strahinje Rašovića i 2-6. Nakon dobre reakcije na našem golu, Miloš Ćuk je povećao prednost Delfina na 2-7, koji su u potpunosti kontrolisali tempo igre.

De Souza je smanjio prednost Srbije za gol, ali Filip Filipović nije dopustio opuštanje, te je novi rezultat u korist igrača Dejana Savića bio 3-8.

Iako je zaista ostalo dosta da se igra, nestao i poslednji trag nestrpljenja na tribinama bazena Tašmajdan. Strahinja Rašović je povećao vođstvo Srbije na 3-9, posle rutinske akcije sa sredine.

Selekcija Kanade je u nastavku dobila priliku da smanji razliku iz peterca, koju je iskoristio Roel de Souza. Zahvaljujući novim pravilima u vaterpolu, usledio je novi penal, ovaj put u korist Delfina, koji je iskoristio Andrija Prlainović za 4-10.

Naredni peterac za Srbiju, iskoristio je Dušan Mandić, a igra je do kraja prvog poluvremena bila ispresecana faulovima.

Prvi napad treće četvrtine pripao je Srbiji, a Kanada nije gubila inicijativu, uprkos ubedljivoj razlici.

Milan Aleksić otvorio je drugo poluvreme pogotkom za ubedljivih 4-12.

Nastavila se odlična partija Delfina, a Duško Pijetlović MVP ovog susreta je povećao prednost na 4-13. Međutim, ni večeras nije bilo dovoljno dobrog nastupa sa igračem više.

Ovaj nedostatak naši vaterpolisti su nadomestili dobrim reakcijama u napadu, a novi gol za Srbiju postigao je Sava Ranđelović. Ređali su se sada golovi reprezentacije Srbije. Prvo Prlainović na samom kraju treće četvrtine, a zatim je Filipović rutinski šutirao peterac. Prednost je bila 12 poena.

Za +13 se postarao Dušan Mandić, školskom akcijom po desnoj strani.

Glavni strelac Kanade Roel de Souza iskoristio je situaciju igrača više i smanjio prednost Srbije, koja je vratila prvobitnih +13 u narednoj kontri golom Nikole Jakšića.

Dok se čekalo isticanje poslednjeg minuta, Sava Ranđelović je postigao novi gol za Delfine i rezultat od 5-19.

Uprkos činjenici da dileme o pobedniku nije bilo još pre kraja prvog poluvremena, Delfini nisu skidali nogu sa gasa, a 20. gol za našu reprezentaciju, postigao je Miloš Ćuk koji je sam isplivao do golmana Aleksića i poentirao za konačnih 5-20.

Delfini su u potpunosti nadigrali protivnika, za novo lepo veče srpskog vaterpola.